Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2019 16:13 - Поредни нападения над спешни медици
Автор: badnewsbg Категория: Новини   
Прочетен: 646 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  За пореден път: нови нападения над медици Последните два случая са от Горна Оряховица и Велико Търново Пореден случай на нападение над медик от спешна помощ в Горна Оряховица, предаде агенция БГНЕС. 35-годишна жена нападна фелдшерка, докато преглеждала детето ѝ. Колегите ѝ в спешна помощ, обмислят подаването на колективна оставка, тъй като това е пореден случай, в който някой от тях е нападнат по време на работа.
Инцидентът е от неделя. През нощта, след сигнал на телефон 112 в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица е докарано 5-месечно бебе с вроден порок на сърцето и с висока температура. На смяна по това време е фелдшерът Наталия Армянова.
„Педиатърът преценява, че трябва да се транспортира до СПО – Велико Търново, тъй като в Търново може да му окажат по-голямо лечение. Аз трябваше да транспортирам бебето с майката. Вратата я чухте как се отваря и затваря, чува се едно хлопане и тя се развика майката, защо ѝ хлопам под носа“, разказа Наталия Армянова.
Заради хлопащата врата 35-годишната майка – Звезда, ударила фелдшера с телефон и буквално разбила устата ѝ.
„Телесните травми не са толкова страшни колкото психическите”, каза още фелдшерката.
Наталия Армянова днес подаде молба за напускане и е категорична, че повече никога не би се върнала към лекарската професия, тъй като това не е първият случай, в който медик от спешното отделение на Горна Оряховица е нападнат по време на работата.

Междувременно днес отново беше нападнат лекарски екип. Този път случаят е от Великотърновската болница.
Инцидентът е станал следобед в Центъра по хемодиализа.
От там повикали по спешност реанимационен екип, за да реанимира жена в критично състояние. В този момент близките на жената – двама мъже и жена, нахълтали в залата и започнали да нападат и заплашват медиците. Междувременно жената издъхнала, а близките ѝ станали още по-агресивни.
На мястото веднага пристигнала полиция и се наложило мъжете и жената да бъдат изведени със сила.
От областната болница във Велико Търново заявиха, че ще подадат жалба в съда. „Това е недопустимо поведение в обществото ни“, заяви д-р Сибила Маренова, началник ОАИЛ МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново.

https://www.vesti.bg/bulgaria/za-poreden-pyt-novi-napadeniia-nad-medici-6091217




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: badnewsbg
Категория: Новини
Прочетен: 7933
Постинги: 5
Коментари: 3
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930